SAMEN BOUWEN AAN UW THUIS

VAN BINNEN NAAR BUITEN

Designa Architectuur BNA brengt uw woonwensen tot leven. In onze ontwerpstudio ontstaan exclusieve en high-end woonprojecten met bijzondere architectuur. Van het tekenen van een architectonisch ontwerp en het vinden van de juiste partners tot het begeleiden van de bouw van begin tot eind. Wij nemen u al het werk uit handen; of dit nu gaat om architectuur, interieurontwerp, bouwmanagement, inrichting of styling.

Designa heeft een team van specialisten en vakmensen in huis die ervoor zorgen dat uw droomwoning werkelijkheid wordt: Van het tekenen van een architecturaal ontwerp en het vinden van de juiste partners tot het begeleiden van de bouw van begin tot eind. Uiteraard staan de toekomstige bewoners altijd centraal. Zij zullen in de woning leven, bijzondere familiemomenten beleven en een eigen geschiedenis schrijven.

Zij moeten er zich thuis voelen. Bij Designa denken we altijd van binnen naar buiten, wat wil zeggen dat de binnenkant bij het ontwerpen van een huis voor ons net zo belangrijk is als de buitenkant. Wij noemen dat het ‘Designa principe’. Woonbeleving en functionaliteit gaan hand in hand, daarom willen we niet alleen de smaak van de klant leren kennen, maar willen we ook de manier van leven in kaart brengen en daarop inspelen in het ontwerp.

Wij weten uit jarenlange ervaring dat het (ver)bouwen van een huis een samenspel is tussen u als opdrachtgever, Designa en onze partners. Een verbouwing kan soms een langdurig traject zijn en dan is het voor u wel zo prettig om te weten wat u kunt verwachten. Daarom hebben wij dit stappenplan gemaakt dat u duidelijk inzicht geeft in het verbouwingstraject vanaf het moment dat wij samen aan het werk gaan tot en met de oplevering.

WEKWIJZE

SAMEN AAN TAFEL – KENNISMAKING
In de eerste afspraak leren wij u graag beter kennen en brengen wij uw woonwensen in kaart. Wij gaan vooral vragen stellen en luisteren. Ons doel is dat u een goed gevoel krijgt bij onze manier van werken en overtuigd raakt van onze kwaliteiten. Deze oriëntatie vindt plaats in onze studio in Laren. Als toekomstige bewoner van uw droomhuis staat u bij ons uiteraard centraal. U gaat immers in de woning leven, bijzondere momenten beleven en
vooral genieten. En het is belangrijk dat uw familie en vrienden zich er ook thuis voelen. Wij werken zoveel mogelijk naar een totaalontwerp, waarbij in- en exterieur volledig op elkaar zijn afgestemd zijn. Vervolgens ontvangt u van ons een heldere offerte. Na het gezamenlijk ondertekenen van deze offerte gaat de volgende fase meteen van start.

SAMEN VOORWAARDEN STELLEN 
In deze fase maakt u nader kennis met onze architecten en ontwerpers. Zij stellen met u het zogenaamde ‘Programma van Eisen’ samen, waarin al uw woonwensen tot in detail per ruimte worden vastgelegd. Dit vertaalt zich vervolgens in kleur- en materiaalwensen, budgetverdeling en eerste globale tijdsplanning. Met het Programma van Eisen gaat ons ontwerpteam aan de slag. Hier wordt creativiteit en inventiviteit vertaald in concrete ontwerpen die alle potentie van uw woning laten zien.

SAMEN BEOORDELEN EN AANSCHERPEN

De voorlopige ontwerpen zijn klaar en wij nodigen u uit voor de presentatie. Deze bestaat uit verschillende ontwerpschetsen en impressies. De presentatie kunt u meenemen om er thuis nog eens rustig doorheen te lopen, te bespreken en te delen met familie of vrienden.

Daarna kiest u voor één specifiek ontwerp dat wij finaliseren en omzetten in het definitieve ontwerp. Vervolgens bekijkt en bespreekt u met onze (interieur)architect en projectleider alle details. Denk aan materiaalkeuzes, kleuren, maatwerk van meubels, keukens, sanitaire ruimtes, schakelmateriaal, haarden en vloeren. Hiervoor werken wij met zorgvuldig geselecteerde partners en specialisten. Indien gewenst bezoekt u samen met uw Designa Wooncoach de showrooms van onze partners.

SAMEN AAN DE SLAG!

In goed overleg wordt een planning gemaakt wanneer we van start gaan met de (ver)bouw. In deze fase komt het volgende aan de orde: eventuele bouwaanvraag, technisch ontwerp, prijsvorming (onder)aannemers, bouwvoorbereiding, bouwbegeleiding en uiteindelijk de oplevering. In overleg kunnen we voor ons eigen televisieprogramma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ (RTL4), de totstandkoming filmen en fotograferen en heeft u na afloop ook een ‘making of’ ter herinnering.

Vanaf dag één zullen onze projectleiders u op deze mooie ‘reis’ begeleiden en u inzicht geven in de planning, werkzaamheden en voortgang van de kosten. Na de bouwfase is het tijd om het interieur en de styling te gaan verzorgen. Als alles naar tevredenheid is opgeleverd, heffen we uiteraard samen het glas op het eindresultaat!